De specials van Veste Verde

Bijzondere woningen doen iets met de omgeving

Iedere gevel in Veste Verde heeft een eigen uitstraling, terwijl de samenhang in het straatbeeld behouden blijft.
Daarnaast herbergt Veste Verde enkele bijzondere woningen, die aan het wonen in Veste Verde iets extra’s toevoegen.

De Veste kent een kleurstelling in de gevels die in bijna heel de buurt is doorgetrokken, met veel lichte kleuren als zalm, grijs, lichtbruin, lichtrood.

Veste Verde toont ook een iets donkerdere contrastkleur in de gevels, waardoor de straatwanden nog meer expressie laten zien. Veste Verde biedt verder niet alleen plaats aan Vestewoningen, maar ook aan een aantal bijzondere woningen.

Bijvoorbeeld woningen met een knik in de gevel, een notariswoning met schilddaken op een hoek, extra brede woningen met een voordeur in het midden en afzonderlijke woonruimtes aan weerszijden van de entree, een woning die zich over het trottoir heen buigt, een poortwoning met een torentje en een woning met een uniek dakterras.

Beleef het

De verscheidenheid geeft het plan een extra dimensie; je woont in een straat waar je de variatie ervaart van de verschillende gevels die zo typerend zijn voor Brandevoort. En telkens als er iets in de straat gebeurt – bij een knik, een hoek of een poort – gebeurt er ook iets bijzonders met de woning. Waarvoor kies jij: wordt het een mooie Vestewoning of een van de specials?

Zie Fase 2 voor meer informatie.