Laat met je interieur zien wie je bent

In Brandevoort gaat nostalgie hand in hand met moderne luxe. Hoe ga je daarmee om als je je woning gaat inrichten? ‘Je kunt er alle kanten mee op’, zegt de stylist. Je sluit met alle stijlen automatisch aan bij de omgeving.

De interieurontwerper op deze website zijn geïllustreerd door Linda van Houts van Stijlvast. ‘Als je voor een klassieke of landelijke stijl kiest, sluit je interieur naadloos aan bij de buitenkant’, verteld Linda. ‘Het ligt voor de hand en het is dus ook heel passend. Een modern interieur kan ook. Dit vormt een mooi contrast met de buitenkant en de klassieke buitenkant voegt een warme sfeer toe aan het strakkere interieur.”

Het binnenste buiten
De tuinen in Veste Verde bieden extra mogelijkheden voor het interieur. “Door de tuin bij je woning te betrekken, lijkt de woonruimte groter en wordt de tuin een verlengstuk van de leefruimte.” Dat kan door naar de vloeren te kijken. Een houten vloer, tegelvloer of gietvloer kun je vrij eenvoudig doortrekken naar een terras. Ook kun je in de tuin accentkleuren en accessoires uit je interieur terug laten komen, of binnen planten gebruiken die je ook buiten ziet.

Rust en licht
Je kunt de binnenruimte in je woning op allerlei manieren optimaal benutten. “Het is goed om de basis licht en rustig te houden als je ruimtelijkheid zoekt. Kies bijvoorbeeld lichte basistinten en voeg wat kleur toe met de accessoires. Is de ruimte wat kleiner, kies dan niet voor kleine meubels; een royale bank bijvoorbeeld laat de ruimte juist groter lijken.” Onmisbaar is verder een doordacht lichtplan om de hele ruimte goed en sfeervol te verlichten.

Authentiek
“Authenticiteit is de grootste trend van dit moment”, is wel de belangrijkste boodschap van onze stylist. “Met een mix van een tafeltje van oma, een bank uit een megastore en een designtafel kun je laten zien wie je bent.” Alles kan, zolang je maar bij je persoonlijkheid blijft.

In Brandevoort gaat nostalgie hand in hand met moderne luxe. Hoe ga je daarmee om als je je woning gaat inrichten?

– Linda van Houts

bloempje

De natuur als inspiratie

Geef je woning kleur en laat je daarbij inspireren door de natuur. Niet alleen het gebruik van natuurlijke, duurzame materialen is heel trendy, ook met natuurlijke kleuren kun je een heel bijzondere sfeer creëren.

RAL 6005

ral6005
Groen komen we overal in de natuur tegen. Met groen haal je het buiten naar binnen.

RAL 4007

ral4007
Aubergine is een natuurlijke en moderne accentkleur die mooi combineert met groen.

RAL 5018

ral5018
Een kleur die doet denken aan lucht en water, geeft een gevoel van rust en ruimte.

RAL 8016

ral8016
Bruin straalt warmte en duurzaamheid uit. Hiermee creëer je een aangename sfeer.